Thuiswerken na corona

Wat zijn de ervaringen na 2 jaar?

Op dit moment zijn de coronamaatregelen afgenomen en werken mensen weer deels op kantoor. Het team van SmartwayZ.NL is benieuwd, wat zijn de ervaringen met thuiswerken na twee jaar? Gelden gemaakte afspraken met werkgevers nog? Ervaren we nog steeds dezelfde voor- en nadelen? We voerden een vervolgonderzoek uit om die inzichten te verzamelen en te vergelijken met ons onderzoek uit 2020.

Belangrijkste resultaten onderzoek Thuiswerken

Wat valt verder op?

De voordelen die de respondenten ervaren door het thuiswerken zijn minder reistijd (77%) en meer concentratie (55%). Het grootste nadeel van thuiswerken is het minder sociaal contact (70%) met collega’s. De verdeling van werkdagen ziet er als volgt uit: 20% werkt 0 tot 1 dag in de week thuis, 27% 1 tot 2 dagen, 32% 2 tot 3 dagen, 12% 3 tot 4 dagen, 8% 4 tot 5 dagen, en 1% werkt 5 tot 5+ dagen in de week thuis.

Naast de fiets en e-bike, laten de resultaten ook in het autogebruik (63%) een lichting stijging (66%) zien. Dit kan invloed hebben op de reiservaring. Zo geeft 21% van de respondenten een negatieve waardering voor hun reis. Dit komt vooral door de reistijd (73%) en drukte op de weg (66%).

Verder laten de resultaten zien dat verschillende aangeboden faciliteiten (65%) tijdens de pandemie in stand zijn gebleven. Denk aan een laptop, beeldscherm met toetsenbord en muis, of een aangepast bureau. Ook worden er duidelijke afspraken gemaakt over thuiswerkdagen (39%).

U kunt de rapportage hieronder downloaden:

Download rapportage