Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wat is een reizigerspanel?

Via dit reizigerspanel kunt u een aantal keer per jaar uw menig geven over het reizen in Zuid-Nederland. Door af en toe enkele vragen te beantwoorden, kunt u helpen de dienstverlening verder te verbeteren en op uw wensen af te stemmen. Wilt u graag deelnemen aan onderzoeken over het reizen in Zuid-Nederland, schrijf u dan nu in.

Hoe groot is het reizigerspanel van SmartwayZ.NL?

Op dit moment zijn ruim 6.000 reizigers lid van het reizigerspanel van SmartwayZ.NL.

Wanneer kan ik me aanmelden voor het reizigerspanel van SmartwayZ.NL?

Iedereen die woont en/of reist in Zuid-Nederland met het openbaar vervoer, de fiets, de auto of op een andere manier en 16 jaar of ouder is kan zich aanmelden voor het panel.

Hoe worden mijn privacy en anonimiteit gewaarborgd?

Het onafhankelijke onderzoek- en adviesbureau Moventem uit Zutphen beheert het panel voor SmartwayZ.NL. U kunt erop vertrouwen dat uw gegevens uitsluitend voor het Reizigerspanel van SmartwayZ.NL worden gebruikt en nooit aan anderen worden verstrekt. De uitwerking van uw antwoorden gebeurt volledig anoniem. Dit is in lijn met de Gedragscode voor Onderzoek en Statistiek en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We verwijzen u hiervoor graag naar de privacyverklaring van SmartwayZ.NL.

Hoe vaak kan ik meedoen aan een onderzoek?

U ontvangt maximaal 1 keer per maand een onderzoek. Het kan voorkomen dat we er meerdere uitzetten, maar niet onder dezelfde doelgroep.

Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?

De invultijd van een vragenlijst verschilt per keer. De maximale invultijd is 15 minuten.

Hoe kan ik me aanmelden?

U meldt zich aan door in het menu bovenaan op 'Aanmelden' te klikken.

Ik heb me aangemeld, hoe doe ik mee aan een onderzoek?

Zodra er een onderzoek plaatsvindt ontvangt u automatisch een uitnodiging via het door uw opgegeven e-mailadres. De vragenlijst is in te vullen op uw pc, tablet of smartphone. U beslist per onderzoek of u meedoet.

Wat wordt er gedaan met de resultaten van een onderzoek?

Het Reizigerspanel van SmartwayZ.NL wordt door het onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem op de hoogte gebracht van de uitkomsten van een onderzoek. De onderzoeksresultaten worden door SmartwayZ.NL gebruikt om haar taken uit te voeren. De inzichten uit de onderzoeken zorgen er bijvoorbeeld voor dat wij weten wat automobilisten stimuleert om de auto te pakken, maar ook wanneer zij juist wel of niet voor een ander vervoersmiddel zouden kiezen. Deze resultaten helpen ons om Zuid-Nederland duurzaam, leefbaar en bereikbaar te houden.   

Waar kan ik de resultaten van een onderzoek vinden?

U ontvangt na afloop van een onderzoek een e-mail met daarin een samenvatting met de opvallendste resultaten. De resultaten worden ook op de resultatenpagina geplaatst.

Ik weet mijn wachtwoord niet meer, wat nu?

Als u uw wachtwoord niet meer weet, klik u op ‘Wachtwoord vergeten’ bij ‘Inloggen’ en doorloopt u de stappen.

Ik heb een nieuw e-mailadres, hoe kan ik mijn e-mailadres aanpassen?

U past uw e-mailadres aan door met uw oude e-mailadres en wachtwoord in te loggen via de pagina ‘Inloggen’. Op de pagina ‘E-mail aanpassen’ volgt u de instructies om uw e-mailadres aan te passen.

Mijn vraag is nog niet beantwoord, wat nu?

Is uw vraag nog niet beantwoord? Klik dan hier om uw vraag te stellen. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie.